Do góry

Przekąski Przepis na:

Golonka w piwie

Przekąski

Autor: smacznego

Przepisów i artykułów: 791 Ocena: 20683

Dodano: 18.04.2008

Odsłon: 23297

Pomysł na obiad.

Składniki

  • 4 małe golonki
  • sól do smaku
  • pieprz mielony
  • papryka mielona
  • liść laurowy
  • kilka ziarenek ziela angielskiego
  • trochę kolendry
  • troszkę kminku
  • 1-2 łyżki majeranku
  • marchewka
  • cebula
  • korzeń pietruszki
  • korzeń selera
  • por biały
  • olej do smażenia
  • 1-2 butelki piwa (porteru)
  • koncentrat pomidorowy (mała porcja)
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Mięso umyć,osuszyć. Przyprawy zemleć, natrzeć nimi mięso. Następnie golonki ułożyć ciasno w garnku i odstawić na noc. Warzywa oczyścić, obrać, opłukać, pokoroić w paski. Rozgrzać olej na patelni, podrumienić na nim warzywa. Golonki również podrumienić na oleju (bez warzyw). Mięso i warzywa ułożyć w wysokim i wąskim garnku, zalać piwem i gotować do miękkości na wolnym ogniu. Ugotowane golonki wyjąć (nie mogą być rozgotowane). Warzywa przetrzeć przez sito, dodać koncentrat, zrobić gęsty sos i zalać nim mięso.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń