Do góry

Dania główne Przepis na:

GOLONKA W PRZYPRAWACH

Dania główne

Autor: andzela2309

Przepisów i artykułów: 45 Ocena: 663

Dodano: 23.08.2009

Odsłon: 18467

TRADYCYJNE DANIE W KUCHNI POLSKIEJ

Składniki

  • 2 GOLONKI
  • DUŻY PĘCZEK WŁOSZCZYZNY
  • PAPRYKA SŁODKA,1 CEBULA
  • ZĄBEK CZOSNKU,ZIELE ANGIELSKIE
  • LIŚĆ LAUROWY,SÓL,PIEPRZ CZARNY MIELONY
1-2 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. GOLONKĘ OCZYŚCIĆ,DOKŁADNIE UMYJ.PRZYPRAWY ZMIEL,DODAJ POSIEKANĄ CEBULĘI CZOSNEK,NATRZYJ NIMI GOLONKĘ,WŁÓŻ DO GŁĘBOKIEGO NACZYNIA,PRZYKRYJ I ODSTAW NA NOC.

  2. PO TYM CZASIE GOLONKĘ WYJMIJ,OCZYŚĆ Z PRZYPRAW,WŁÓŻ DO DUŻEGO,GŁĘBOKIEGO GARNKA,ZALEJ WRZĄCĄ WODĄ I GOTUJ,LICZĄC 20 MINUT NA KAŻDE 50 DAG MIĘSA.

  3. WŁOSZCZYZNĘ OCZYŚĆ,UMYJ,OBIERZ,OSUSZ,WŁÓŻ DO GARNKA Z GOLONKĄ I GOTUJ JESZCZE RAZEM OKOŁO 15 MINUT.

  4. GOLONKĘ WYJMIJ Z WYWARU,POSYPPAPRYKĄ,WŁÓŻ DO BRYTFANNY,PODLEJ SZKLANKĄ WYWATU Z GOTOWANIA,WSTAW DO NAGRZANEGO PIEKARNIKA I PIECZ W TEMP.200 ST.PRZEZ OKOŁO 20-30 MINUT AŻ SKÓRKA SIĘ ZRUMIENI.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń