Do góry

Napoje Przepis na:

Gorąca biała czekolada

Napoje

Autor: gelsominas

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 42

Dodano: 27.09.2008

Odsłon: 17323

Gorąca, słodka, aromatyczna... Idealna na chłodny jesienny wieczór.

Składniki

3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Do rondla wlewamy mleko i śmietanę, podgrzewamy. Dodajemy posiekaną białą czekoladę, cukier, aromat waniliowy. Mieszamy składniki aż się rozpuszczą. Dolewamy rumu i ponownie mieszamy. Rozlewamy przygotowany gorący napój do szklanek. Można przyzdobić wiórkami ciemnej czekolady.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Mirabelka 31 stycznia 2011 Zrobiłam, bardzo smaczne, choć tradycyjnej, ciemnej czekolady na gorąco nie pobije. Niemniej jednak warto zrobić, bo rum nadaje fajnego posmaku :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

hakunamatata 28 maja 2009 700 lub 350 w zaleznosci od liczby porcji;)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

hakunamatata 28 maja 2009 Juz mowie caly deserek ma 1400 kcal podziel sobie na 2 lub cztery czyli albo 700 albo 350 mozna sie skusic np zamiast kolacji;)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń