Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna rozgrzewająca czekolada,o aromacie pomarańczy,można się delektować:)
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 28
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 89
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 196
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 207
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 28
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 89
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 196
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 207
Składniki
Pomarańczę myjemy,suszymy,obieramy nożykiem do warzyw,tak aby powstały cienkie paski skórki.
Powoli podgrzewamy mleko,a gdy już będzie bardzo ciepłe wrzucamy paski skórki pomarańczowej,cukier,gotujemy jeszcze przez chwilę mieszając i zestawiamy z ognia na 10 minut.
W międzyczasie łamiemy czekoladę na mniejsze kawałki.Wyjmujemy skórkę pomarańczy z mleka,które następnie wraca na palnik i znów powoli podgrzewamy,dodajemy połamaną czekoladę i mieszamy,aż dokładnie się rozpuści.