Do góry

Napoje Przepis na:

Gorąca czekolada z bitą śmietaną

Napoje

Autor: KuchniauPoli

Przepisów i artykułów: 27 Ocena: 149

Dodano: 08.01.2017

Odsłon: 4023

„W życiu pada wiele pytań, na które czekolada przynosi odpowiedź.” ~ Nigella Lawson

Składniki

1-2 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Przygotowanie :

    Mleko przelewamy do rondla, dodajemy 150 ml kremówki i gotujemy ( nie doprowadzamy do wrzenia ). Następnie dodajemy połamaną czekoladę i cynamon, mieszamy co jakiś czas. Rondel zdejmujemy z palnika i mieszamy czekoladę do całkowitego rozpuszczenia. Pozostałą ilość kremówki ubijamy na sztywno. Gorącą czekoladę przelewamy do filiżanek, a na wierzch wykładamy kleks bitej śmietany. Oprószamy kakao lub wiórkami czekoladowymi.

    Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń