Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny deserek na chłodne dni.
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 254
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 184
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 254
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 184
Składniki
Wykonanie: Bagietkę pokroić w cienkie kromki, a w międzyczasie zagotować wino z cukrem i cynamonem. Żółtka utrzeć na parze z cukrem i połączyć z gorącym winem. Następnie zalać kromki bagietki i odstawić na 10 minut. Po czym smażyć na rozgrzanym maśle- rumieniąc. Po przestudzeniu posmarować marmoladką i przełożyć do żaroodpornej miseczki. Białka ubić z cukrem na sztywno, przełożyć na grzanki, tworząc piramidę. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 150 stopni i zrumienić. Podawać na ciepło.