Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczny kurczak na ostro. Przepis pochodzi z książki "Gotowe w 30 minut".
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 62
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 109
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 63
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 125
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 62
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 109
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 63
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 125
Składniki
W garnku zagotuj wodę na makaron. Kostkę czosnku, musztardę, przecier, ocet i wodę wymieszaj razem w osobnej miseczce. Cebulki dymki opłukaj i pokrój, osobno cebulkę (w kosteczkę) a osobno szczypior. Kurczaka pokrój w paseczki i usmaż na oliwie na rumiano. Dodaj do mięsa ostrą mieszankę czosnku, musztardy, wymieszaj i dorzuć cebulkę. Zagotuj i duś na małym ogniu. W między czasie ugotuj makaron al dente wg przepisu na opakowaniu. Śmietanę dolej do mięsa zostawiając trochę do rozrobienia z mąką. Dopraw solą i pieprzem do smaku. Wszystko wymieszaj. Dodaj 3/4 poszatkowanego szczypioru, zamieszaj i chwilę gotuj. Makaron odcedź, ułóż na talerzu, polej sosem i udekoruj resztą szczypioru. Smacznego.