Do góry

Desery Przepis na:

Granita arbuzowa

Desery

Autor: smacznego

Przepisów i artykułów: 791 Ocena: 20684

Dodano: 25.05.2009

Odsłon: 5314

Doskonała na upalne dni

Składniki

  • arbuz, 1 kg
  • cukier, 10 dkg
  • sok z 1 limetki
  • białe słodkie wino, 1/2 szklanki
  • plasterki limetki do dekoracji
5-6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Cukier zagotuj ze 100 ml wody. Kiedy cukier się rozpuści, przestudź, zmieszaj z sokiem z limetki i winem, połącz ze zmiksowanym na gładko arbuzem oraz z pianą z białka. Masę umieść w metalowej miseczce.

  2. Miskę z masą wstaw do zamrażalnika na 3 godziny. Mieszaj widelcem co 15 minut. Przed podaniem przełóż do szprycy. Napełnij pucharki deserowe. Deser udekoruj plasterkami limetki i cząstkami melona.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń