Do góry

Dania główne Przepis na:

Grenadier w cieście

Dania główne

Autor: smacznego

Przepisów i artykułów: 791 Ocena: 20665

Dodano: 15.04.2009

Odsłon: 4860

Sama nazwa zachęca do wypróbowania tej potrawy. Prosta, lekka i wyborna, zachwyci wszystkich domowników.

Składniki

1-2 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Rybę opłucz, skrop sokiem z cytryny, posól i odstaw na kilka minut. Obierz ziemniaki gotuj 20 minut w posolonej wodzie. W tym czasie z jajka, mąki i mleka oraz szczypty soli przygotuj gęste ciasto naleśnikowe. Na patelni rozgrzej olej. Filety rybne osączaj z soku, zanurzaj w cieście i układaj na gorącym oleju, smaż z obu stron na złoto na średnim ogniu.

  2. Odcedź ziemniaki, wymieszaj z łyżką stopionego masła i koperkiem. Na pozostałym maśle lekko podsmaż plasterki cytryny. Rybę podaj z ziemniakami i plasterkami cytryny.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń