Do góry

Przekąski Przepis na:

Grillowane pieczarki

Przepis dnia 2008-05-29
Przekąski

Autor: tori

Przepisów i artykułów: 34 Ocena: 2326

Dodano: 27.05.2008

Odsłon: 41173

Bardzo smaczne w sezonie grillowym :) Po sezonie można robić w piekarniku.

Składniki

  • duże pieczarki, 8
  • pomidory, 4
  • żółty ser, 20 dag
  • Natka pietruszki
  • sól i pieprz
  • oliwa z oliwek
1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Pokrój pomidory i posiekaj pietruszkę. Ser pokrój na małe kawałeczki. Wszystko wrzuć do garnka i pomieszaj ze szczyptą soli i pieprzu. W pieczarkach wydrąż otwory i włóż do nich nadzienie. Całość polej oliwą z oliwek. Następnie grilluj ok 10-15 min, aż ser się roztopi i pieczarki nie będą surowe. Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

skibamax 27 maja 2009 zgadzam się!! pieczarki pyszne tylko zamiast pietruszki musi być bazylia!! ja robiłam na grillu PYCHA

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

clyde 26 maja 2009 właśnie je zrobiłam, świetna wegetariańska przekąska na kolację :) mała modyfikacja: czosnek i bazylia zamiast pietruszki. aha i jeszcze piekłam je w żaroodpornym naczyniu ok. 20 minut, na dolnych półkach piekarnika - na drugą połowę przykryłam naczynie i wtedy pieczarki szybko zmiękły :)) pycha!!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Anetta 09 maja 2009 Super przepis napewno wypróbuję dodałam do ulubionych!!

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

marcowa4 02 czerwca 2008 Jesteś mistrzyną!! :) A do tego, podobnie jak ja - lubisz pomidorki!! :) Pozdrawiam!

3 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń