Do góry

Przekąski Przepis na:

Grillowany kurczak na liściach szpinaku (lub sałaty)

Przekąski

Autor: sikorka21

Przepisów i artykułów: 27 Ocena: 3032

Dodano: 18.02.2008

Odsłon: 41738

Niecodzienna sałatka bardzo kolorowa i apetyczna.

Składniki

1-2 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Pierś z kurczaka oczyścić z błony, opłukać natrzeć przyprawami podanymi w składnikach i grillować na złoto po wystygnięciu pokroić w paseczki. Boczek uśmażyć na rozgrzanej patelni na chrupiąco, pieczarki zarumienić na łyżce oliwy doprawić solą i pieprzem. Na półmisku układać liście szpinaku, kurczaka, pieczarki, bekon, udekorować cebulą pokrojoną w talarki, całość skropić sokiem z cytryny. Szpinak można też zastąpić sałatą lodową lub rukolą. Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

hankul 22 lutego 2008 można zwariować, wydrukowałam przepis i mogłam go odczytać dopiero przy pomocy lupy .Proszę o druk normalnej wielkości !! ! ! !

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń