Do góry

Dania główne Przepis na:

Grilowana pierś z kurczaka

Przepis dnia 2012-05-11
Dania główne

Autor: MEGI110278

Przepisów i artykułów: 165 Ocena: 1712

Dodano: 09.05.2012

Odsłon: 11937

...krucha pierś o aromatycznym posmaku rozmarynu ;-)

Składniki

  • podwójna pierś z kurczaka
  • sól,pieprz
  • 4 łyżeczki oliwy
  • 4 łyżeczki musztardy
  • 4 gałązki świeżego rozmarynu
1-2 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Filet umyć i odsączyć.Pokroić na 4 porcje.Każdy kotlet rozbić,natrzeć solą i pieprzem.Na folię aluminiową nalać łyżeczkę oliwy,położyć gałązkę rozmarynu następnie mięsko.Posmarować filet musztardą i zawinąć folię.Powtórzyć czynność z każdym kawałkiem mięsa.Grilować po kilka minut z każdej strony (łącznie ok 20-30 min w zależności od wielkości piersi).

  2. Podałam filety na sałatce : mix sałat,pomidorki koktajlowe pokrojone w ćwiartki,ogórek zielony pokrojony w półplasterki,posiekany szczypiorek, wszystko posoliłam i skropiłam sokiem z limonki.

  3. Podawać z ulubionym dipem i pieczywem.

  4. SMACZNEGO

Twoje notatki do przepisu

Kto głosował? Kto gotuje?

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

paola1984 10 maja 2012 Wygląda wspaniale i tak pewnie smakuje. Aż ślinka cieknie!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

martinezo 09 maja 2012 Fajnie proporcjonalna ilość mięsa do ilości sałaty...5

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń