Do góry

Przekąski Przepis na:

Grilowane kiełbaski z curry

Przepis dnia 2008-08-01
Przekąski

Autor: maja30

Przepisów i artykułów: 28 Ocena: 4481

Dodano: 08.02.2008

Odsłon: 22787

Doskonałe na weekendowe przyjęcia w ogrodzie lub na werandzie. Można również serwować na podwieczorek z frytkami lub ciemnym chlebem.

Składniki

1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Zrobić na kiełbaskach delikatne nacięcia a następnie zgrilować. W miseczce zmieszać łyżkę curry z 3 łyżkami keczupu. Wyłożyc kiełbaski na talerz, polać keczupem z curry. DO dekoracji można posypać posiekanym szczypiorkiem i parmezanem. Podawać z frytkami lub ciemnym chlebem

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

compek 19 stycznia 2010 To jest bardzo dobry przepis. Danie nazywa się Die Currywurscht. Jest to jak niektórzy uważają najlepszy wynalazek kuchni niemieckiej;).
Pozdrawiam tych co się nie znają a komentują ;]

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

patryk0206 07 sierpnia 2008 ten, co tak krytykuje jest jak krowa,która dużo ryczy a mało mleka daje!!!

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń