Do góry

Zupy Przepis na:

Grochowka

Zupy

Autor: xadix

Przepisów i artykułów: 27 Ocena: 490

Dodano: 28.12.2008

Odsłon: 12950

wojskowa kuchnia:)

Składniki

  • groch, paczka
  • kosci wedzone, 1 srednia
  • boczek wedzony, 200 gram
  • kielbasa np torunska, 1 laska
  • marchewka, 1 srednia
  • ziemniaki, 3 srednie
  • cebula, 1 duza
  • olej do podsmazenia
  • kostka rosolowa drobiowa
  • pieprz,sol,
  • majerenek, pol garsci
> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. groch namaczamy cala noc w zimnej wodzie,nastepnie gotujemy groch razem z koscia wedzona i marchewka,w miedzy czasie wyjmujemy marchewke gdy juz bedzie miekka,to samo robimy po okolo 35 min z koscia wedzona;groch gotujemy na tyle dlugo az bedzie sie rozpadal,ja preferuje bardziej zupe krem jesli chodzi o grochowke:)marchewke kroimy w drobna kostke,mieso z kosci obieramy; ziemniaki gotujemy osobno pokrojone w drobna kostke;kielbase z boczkiem i cebula (wszytsko drobno pokrojone)podsmazamy;wszytskie te skladniki dodajemy do gotowanego grochu,majeranekkostke rosolowa,pieprz,sol do smaku; kromka swiezego chleba i posilek gotowy

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń