Do góry

Dania główne Przepis na:

grochówka wojskowa

Dania główne

Autor: andrzej48356

Przepisów i artykułów: 3 Ocena: 4

Dodano: 24.11.2009

Odsłon: 1759

pyszna zupa. najlepsza na chłodne dni

Składniki

  • 1.5 l wywaru z kości i warzyw groch 20 dkg.boczek 30dkg,kiełbasa 20 dkg,marchew ,ziele angielskie liść laurowy cebula pieprz s&
  • 1.5 l wywaru z kości i warzyw groch 20 dkg, .boczek 30dkg,kiełbasa 20 dkg,marchew ,ziele angielskie liść la
5-6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Groch przebrać, opłukać, zalać wywarem, zagotować i pozostawić na 2 godziny. Potem ugotować. Ziemniaki umyć, obrać, opłukać, pokrajać w kostkę, dodać do grochu pod koniec gotowania wraz z liściem laurowym i zielem angielskim. Cebulę obrać, opłukać i drobno posiekać. Boczek pokrajać w kostkę, częściowo stopić, dodać cebulę, podsmażyć, wymieszać z mąką, lekko zrumienić, połączyć z zupą, kiełbasą pokrajaną w półplasterki oraz przyprawami, chwilę pogotować i doprawić do smaku. Przepis nadesłano na konkurs Mistrzx3 autor: Bahus

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń