Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na deser.
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 681
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 110
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 44
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2711
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 681
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 110
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 44
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2711
Składniki
Gruszki obrać, przekroić, wyjąć gniazda nasienne. 2 szklanki wody zagotować z 10 dag cukru, dodać sok z cytryny. Włożyć gruszki, gotować ok. 3 minuty. Wyjąć łyżką cedzakową. Żółtka utrzeć u cukrem pudrem i waniliowym. Mleko zagotować. Do żółtek powoli dolewać gorące mleko, szybko ubijając trzepaczką aż masa ostygnie. Ułożyć owoce na talerzach, polać sosem.