Do góry

Przekąski Przepis na:

Gruszka w waniliowm sosie

Przepis dnia 2008-03-30
Przekąski

Autor: smacznego

Przepisów i artykułów: 791 Ocena: 20667

Dodano: 28.03.2008

Odsłon: 5906

Pomysł na deser.

Składniki

  • 4 soczyste gruszki
  • 10 dag cukru
  • torebka cukru waniliowego
  • łyżeczka soku z cytryny
  • 2/3 szklanki mleka
  • 2 żółtka
  • 6 dag cukru pudru
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Gruszki obrać, przekroić, wyjąć gniazda nasienne. 2 szklanki wody zagotować z 10 dag cukru, dodać sok z cytryny. Włożyć gruszki, gotować ok. 3 minuty. Wyjąć łyżką cedzakową. Żółtka utrzeć u cukrem pudrem i waniliowym. Mleko zagotować. Do żółtek powoli dolewać gorące mleko, szybko ubijając trzepaczką aż masa ostygnie. Ułożyć owoce na talerzach, polać sosem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

ancyk 22 lutego 2009 ale smakowicie wygląda musze wypróbowac :)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń