Do góry

Desery Przepis na:

Gruszki w czekoladzie

Desery

Autor: minikanika

Przepisów i artykułów: 21 Ocena: 32

Dodano: 30.10.2009

Odsłon: 3114

Dobre na zimowe wieczory.

Składniki

  • Gruszki, 2
  • Pół tabliczki gorzkiej czekolady lub jak wolisz słodkiej, choć gorzka idealnie komponuje się z gruszką
  • łyżka masła
1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Gruszki obieramy ze skórki, pozostawiając ogonki, by gruszka stała pionowo

  2. Gotujemy je na małym ogniu razem z winem przez około 15 minut, aż będą mięciutkie.

  3. Następnie wyjmujemy je , odcedzamy i studzimy.

  4. Bierzemy czekoladę, którą rozpuszczamy razem z łyżką masła, gdy powstanie gęsty sos oblewamy gruszki starannie od góry do dołu i gotowe!!!!

  5. Teraz tylko sztućce bądź paluszki w ruch i chwileczka zapomnienia gwarantowana, nie tylko ta kulinarna………Podawaj z lodami waniliowymi

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Jagoda50 30 października 2009 Fajny przepis ,podam go jutro swoim gościom na deser,prosty a jednocześnie wykwintny.Dzieki

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń