Do góry

Desery Przepis na:

Gruszki w karmelu

Desery

Autor: smacznego

Przepisów i artykułów: 791 Ocena: 20668

Dodano: 10.02.2009

Odsłon: 7673

Tani przepis na pyszny deser

Składniki

3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Gruszki obrać, skropić cytryną i ugotować w wodzie z dodatkiem 2 łyżek cukru i reszty cytryny (ok. 10 min). Z pozostałego cukru zrobić karmel, dodając na początku podgrzewania 2 łyżki wody. Kiedy cukier będzie jednolicie złoty, dodać płynny miód i wymieszać. Gorące gruszki podawać polane karmelem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń