Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
NA SŁODKO!
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 79
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 138
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 79
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 138
Składniki
Kawę rozpuszczalną zalać łyżką gorącej, gotowanej wody. Rodzynki namoczyć w ciepłej wodzie, aby nam ładnie napęczniały, następnie osączyć na sitku. Serek homogenizowany wymieszać z cukrem pudrem, dodać rodzynki oraz zimny ekstrakt kawowy. Napar z kawy dodawać stopniowo, obserwować, czy serek nie zrobił się zbyt płynny. Gruszki umyć, odciąć wierzchy, tak mniej więcej w 1/3 wysokości, ostrożnie wydrążyć środek, aby pozbyć się gniazd nasiennych. Masą kawową wypełniać gruszki. Przykryć czapeczkami.