Do góry

Desery Przepis na:

Gruszki w polewie czekoladowej

Desery

Autor: fRESSKA

Przepisów i artykułów: 26 Ocena: 1718

Dodano: 20.02.2008

Odsłon: 4706

Gruszki w czekoladzie. Pycha ! !

Składniki

5-6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Obrać gruszki nie odcinając ogonka i wydrążyć je od strony szczypułki.
    Zagotować dwie szklanki wody z cukrem i skórką z cytryny.
    Gotować gruszki w syropie, aż zmiękną (niemogą być rozgotowane).
    Wyjąć z syropu, ostudzić i ustawic na talerzyku.
    Czekoladę włożyc do miseczki ze stali nierdzewnej i zalać mlekiem.
    Postawić miseczkę na naczyniu z wodą i zagotować (tzw.kąpiel wodna).
    Gdy czekolada się rozpuści, oblać nią gruszki i ochłodzić.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

EWAM 01 września 2008 oj coś na czasie, jabłka, gruszki, śliwki - będzie się jadło z czekoladką:)))) Pychotka.Dzięki.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń