Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 375
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 375
Składniki
Maliny rozmroź. Gruszki obierz, przetnij wzdłuż na połówki, ostrożnie wydrąż gniazda nasienne. Po jednej połówce z każdej z gruszek lekko wzdłuż ponacinaj w cienkie paseczki. 2. Twarożek wymieszaj z ubitą na sztywno śmietanką i migdałami. Kremem napełnij zagłębienia w gruszkach. Połówki ponownie złóż i "całą" gruszkę ustaw pionowo na talerzyku deserowym. 3. Maliny włóż do garnka, zagotuj z wodą i cukrem (około 3 min), dopraw odrobiną rumu. Gorącym sosem polej gruszki. Resztę rumu i spirytus wlej do łyżki wazowej, podgrzej, zapal, płonącym alkoholem ostrożnie polej gruszki. Deser udekoruj miętą. Natychmiast podawaj Wartość kaloryczna 1 porcji: 446 kcal