Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niektóre z nas są zmuszone „przez sypialnię” rano udać się do kuchni, bo akurat zostało mu się na noc i taaaki głodny skoro świt i może choć kawkę byś mu zrobiła… Ale są i takie, które poprzez kuchnie chcą trafić do sypialni i właśnie do nich skierowany jest ten post! Ciasto afrodyzjak, któremu nie sposób nie ulec!
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 87
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 151
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 87
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 151
Składniki
ciasto Masło + cukier = ucieramy Do utartej masy dodajemy: jajka + skórkę z cytryny + wanilię = chwile ucieramy do połączenia składników Przesiewamy mąkę + proszek do piecz + szczypta soli Łączymy: mąka + utarta masa Obieramy gruszki ze skórki i kroimy owoce w kostkę Na uprzednio przygotowana blachę wykładamy: połowę ciasta, gruszki, pozostałą część ciasta Pieczemy 180st / 40-50’ polewa Margaryna + cukier = rozpuszczamy mieszając do połączenia składników Dodajemy kakao, mieszamy energicznie, szybko gęstnieje Polewa + mleko = mieszamy + odrobina chili i porwane drobno listki mięty + sok z cytryny + skórka Mieszamy i chwilkę dosłownie gotujemy Wylewamy na ciasto