Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 22-05-2015
Kwaśno słodkie smaki w towarzystwie mąki gryczanej. Śniadanie idealne
Tarta czekoladowo-malinowa to ciasto, które świetnie sprawdzi się na każdą ok...
Odsłon: 171
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 492
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 165
Polecam.
Odsłon: 789
Tarta czekoladowo-malinowa to ciasto, które świetnie sprawdzi się na każdą ok...
Odsłon: 171
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 492
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 165
Polecam.
Odsłon: 789
Składniki
Żółtko, jogurt, cukier, rozgniecionego banana mieszamy ze sobą - Ucieramy widelcem. Dodajemy mąkę i proszek do pieczenia - mieszamy. Jeśli masa jest za gęsta można dodać więcej jogurtu. Rabarbar kroimy w kostkę i dorzucamy do ciasta. Białko ubijamy ze szczyptą soli i dodajemy delikatnie do naszej masy. Placki smażymy (mały ogień) na patelni z odrobiną oleju. Podajemy z konfiturą lub innymi ulubionymi dodatkami