Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj kulinarna fiesta wegetariańska :D Uwielbiam takie lekkie, ale zarazem pożywne oraz dodające mnóstwo zdrowej energii dania. Na stole zagościła aromatyczna i smakowita kasza gryczana z warzywami :D
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 50
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 88
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 37
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 119
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 50
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 88
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 37
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 119
Składniki
Na patelni rozpuszczamy oliwę z oliwek oraz masło i szklimy na nich pokrojoną w kostkę cebulkę. W tym samym czasie gotujemy kaszę gryczaną w bulionie warzywnym z dodatkiem liścia laurowego i ziela angielskiego.
Marchewki i paprykę kroimy w drobną kosteczkę i dodajemy do zeszklonej cebuli. Wszystko smażymy około 5 minut.
Następnie do podsmażonych warzyw dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek oraz majeranek i podlewamy wszystko odrobiną bulionu. Całość dusimy pod przykryciem około 12 minut od czasu do czasu mieszając.
Na sam koniec, do warzyw dodajemy ugotowaną grykę, doprawiamy całość solą ziołową oraz świeżo zmielonym pieprzem i dokładnie mieszamy.
Gotowe danie podajemy ze świeżymi ziołami, a dla wzbogacenia smaku możemy dodać także starty na tarce ser żółty.
Życzę smacznego! :)