Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Grzybki sa super pyszne i łatwe w wykonaniu tylko troche pracochłonne.Z tej porcji wyszło mi 25szt.
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32782
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 538
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 86
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7791
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32782
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 538
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 86
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7791
Składniki
Ciasto:wszystkie składniki posiekać i zagnieść i wstawić do lodówki na około godzinę.Po schłodzeniu ciasto rozwałkować i wycinać z niego szklanka i foremką do babeczek pary krążków.Krążkami wyciętymi szklanką oblepiać posmarowana tłuszczem zewnetrzną stronę foremek do babeczek i upiec w piekarniku na złoty kolor.Wyciąć małym kieliszkiem środki z krążków wykrojonych foremką i upiec je.Uformować z rulonu ciasta korzonki grzybka,maczać je w białku,a koniuszki w maku,następnie upiec.
Do upieczonych kapeluszy nakładać krem i przykryć je krążkiem z dziurką.Włożyć korzonek w dziurkę.Kapelusz grzybka polać polewa czekoladową.