Do góry

Dania główne Przepis na:

Grzybowa potrawka z kurczaka

Przepis dnia 2008-06-24
Dania główne

Autor: Poziomka

Przepisów i artykułów: 43 Ocena: 5464

Dodano: 20.06.2008

Odsłon: 28096

Potrawkę tę można serwować z makaronem lub ryżem. Jak kto woli... za każdym razem jest pyszna.

Składniki

3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Piersi kurczaka myjemy, kroimy w niedużą kostkę, przekładamy do głębokiego talerza. W kubku mieszamy marynatę: pół łyżeczki sosu sojowo -grzybowego z dressingiem, solimy, pieprzymy, dolewamy oliwy - wszystko mieszamy, wylewamy na kurczaka - dokładnie mieszamy. Kurczaka odstawiamy do lodówki na 15-20 min. W tym czasie: cebulę obieramy, szatkujemy; cukinię obieramy, kroimy w paseczki, umyte pieczarki kroimy na ćwiartki, zamrożone grzybki wrzucamy na sitko i płuczemy pod strumieniem chłodnej wody.
    Na patelni rozpuszczamy masło, smażymy kurczaka, po tym jak już nie będzie surowy dorzucamy cebulkę, która się musi zeszklić. Po chwili cukinię, pieczarki i na koniec grzybki. Smażymy chwilkę, żeby woda się trochę odparowała. Dodajemy śmietankę, doprawiamy solą i pieprzem. Chwilę podduszamy. Wylewamy na ciepły ryż lub makaron.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Lontia 08 lipca 2008 Poziomka przegięłaś z przecinkami w spisie składników (trudno spostrzec co do czego ma być) , ale potrawa raczej dobra. pozdrawiam

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń