Do góry

Przekąski Przepis na:

Grzyby duszone

Przekąski

Autor: smacznego

Przepisów i artykułów: 791 Ocena: 20670

Dodano: 27.03.2009

Odsłon: 23238

Pyszne bułeczki z duszonymi grzybkami. Można je równie dobrze traktować jako dodatek do kanapek czy grzanek.

Składniki

1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Grzyby bardzo dokładnie oczyścić, odciąć trzony, dobrze opłukać pod bieżącą wodą. Większe kapelusze pokroić w paski, mniejsze grzybki zostawić w całości.

  2. Cebulę obrać, po-kroić w drobną kostkę. Wrzucić na gorący tłuszcz, lekko zesmażyć. Dodać pokrojone grzyby, posypać solą i pieprzem, wymieszać. Dusić na małym ogniu pod przykryciem ok. 20 minut, potem zdjąć pokrywkę, by grzyby lekko odparowały.

  3. Można je zagęścić 4 łyżkami śmietany wymieszanymi z 2 łyżkami mąki. Bułeczki przekroić, wydrążyć, napełnić duszonymi grzybami. Podawać od razu.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

qrdej 31 sierpnia 2009 Jadłam kiedyś coś takiego....pycha!!!

5 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń