Do góry

Dania główne Przepis na:

Grzyby w pieczonych ziemniakach

Dania główne

Autor: smacznego

Przepisów i artykułów: 791 Ocena: 20684

Dodano: 16.04.2009

Odsłon: 3510

Danie najlepiej podawać z gałązkami świeżego majeranku, wędzonym boczkiem i śmietaną. Świetne danie dla lubiących aromatyczne potrawy. Zadziwia prostotą, a jednocześnie niezwykłością smaku.

Składniki

3-4 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ziemniaki dokładnie umyć, ponakłuwać widelcem, osolić, obłożyć plasterkami czosnku i owinąć w folię aluminiową. Piec w nagrzanym do 200 o C piekarniku ok. 50 min.

  2. Grzyby oczyścić, umyć i osuszyć . Cebulę posiekać. Na rozgrzanym maśle zeszklić cebulę, dodać grzyby, oprószyć majerankiem i smażyć kilka minut. Pod koniec smażenia doprawić solą i pieprzem.

  3. Na oddzielnej patelni przesmażyć boczek. Upieczone ziemniaki przekroić na pół, obłożyć grzybami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń