Do góry

Przetwory Przepis na:

Grzyby w sosie pomidorowym

Przetwory

Autor: helcia

Przepisów i artykułów: 12 Ocena: 63

Dodano: 06.02.2009

Odsłon: 9339

Świetna przystawka

Składniki

5-6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Grzyby obrać,pokroic i obgotować,żeby były prawie miekkie.Pokroić wg uznania,ale niezbyt drobno,chyba że są małe to oderwać nóżki od kapeluszy.Zalewe zagotować,bez koncentratu.Dodać grzyby i pokrojoną na półplasterki cebule.Pogotowac ok.5 min dodac konc.i gotowac jeszcze ok.10min.Gorace przełożyć do słoików,nie trzeba pasteryzować.Są gotowe do podania od razu,ale jak postoja kilka tygodni to sa jeszcze lepsze.Można użyc pieczarek ale polecam leśne grzyby.Żeby było bardziej efektownie mozna przyrządzic je z samych kapeluszy.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

rodzinka500 30 września 2011 a jak bym chciała zrobić takie na zimę ? to trzeba chyba pasteryzować ?przepis wydaje sie interesujący,,,,

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń