Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 133
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 264
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 104
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3336
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 133
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 264
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 104
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3336
Składniki
Grzyby obrać,pokroic i obgotować,żeby były prawie miekkie.Pokroić wg uznania,ale niezbyt drobno,chyba że są małe to oderwać nóżki od kapeluszy.Zalewe zagotować,bez koncentratu.Dodać grzyby i pokrojoną na półplasterki cebule.Pogotowac ok.5 min dodac konc.i gotowac jeszcze ok.10min.Gorace przełożyć do słoików,nie trzeba pasteryzować.Są gotowe do podania od razu,ale jak postoja kilka tygodni to sa jeszcze lepsze.Można użyc pieczarek ale polecam leśne grzyby.Żeby było bardziej efektownie mozna przyrządzic je z samych kapeluszy.