Do góry

Dania główne Przepis na:

Gulasz Budapeszteński

Dania główne

Autor: Gabi99

Przepisów i artykułów: 12 Ocena: 430

Dodano: 25.03.2009

Odsłon: 18906

Bardzo dobry gulasz,danie jednogarnkowe.

Składniki

5-6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Mięso umyć pokroić w kostkę.Zrumienić na gorącym tłuszczu,dodać cebulę pokrojoną w krążki i chwile razem smażyć.

  2. Następnie włożyć pieczarki pokrojone w plastry,koncentrat,kostki rosołowe,liśc laurowy,dusić do miękkości.Doprawić do smaku dodać pokrojone w ćwiartki ziemniaki gdy już będą miękkie dodac kukurydzę i zagotować.Przed podaniem posypac koperkiem.Podawać jako samodzielne danie lub z pikantną surówką.Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń