Do góry

Dania główne Przepis na:

Gulasz dla leniwych

Dania główne

Autor: gvlba

Przepisów i artykułów: 118 Ocena: 1474

Dodano: 06.12.2009

Odsłon: 6182

Jeśli wracasz zmęczony(na) z pracym i musisz zrobic jeszcze obiad.To obiad idealny dla Ciebie

Składniki

3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Łopatkę myjemy i kroimy w kostkę,podsmażamy ok 10 min razem z cebula pokrojoną w piórka. Ogórka ścieramy na tarce o dużych oczkach,dodajemy do mięska,zalewamy szklanką wody i dusimy następne 10 min.Po tym czasie wsypujemy 2 sosy, dolewając następną szklankę wody i mieszamy aby nie zrobiły się "krupki". Wszystko razem gotujemy ok 3 min.

  2. Podajemy z czym kto chce-makaron,kasza,ziemniaki.Zależy od upodobań.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

madleine 19 lutego 2010 mięso po posoleniu dłużej się gotuje, nie wiem skąd bierzesz takie wyimaginowane pomysły

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

gvlba 07 grudnia 2009 Robiłam wieprzowine,a będzie szybko miekkejeśli sie ją w trakcie smażenia odrobine posoli i oczywiście musi byc pod przykryciem

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

trele-morele 07 grudnia 2009 I taka wołowina czy wieprzowina (bo nie podałas) jest miękka po 15 min? Ja wczoraj gotowałam gulasz przez 2,5 h i dopiero wtedy mięso stało się miękkie. Nie wiem od czego to zależy.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń