Do góry

Dania główne Przepis na:

Gulasz mięsny z PESSO

Dania główne

Autor: brenda73

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 3

Dodano: 12.11.2009

Odsłon: 462

smaczne, zdrowe

Składniki

  • Pesso (pszenno-gryczane), 1opakowanie
  • mięso (wieprzowe, drobiowe, wołowe), 40 dkg
  • tłuszcz, 2 łyżki
  • 1 łyżka mąki, 1
  • cebula, 1
  • ziele angielski, 2 ziarnka
  • listek laurowy
  • sól, pieprz, do smaku
3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. / Umyte mięso należy pokroić w kostkę, oprószyć mąką i obrumienić na tłuszczu. Do mięsa dodać pokrojoną cebulę, podlać taką ilością wody aby pokryła mięso, dodać przyprawy, przykryć i powoli dusić do miękkości, uzupełniając wyparowaną wodę. Gdy mięso zmięknie, podprawić gulasz mąką wymieszana z wodą lub mlekiem i jeszcze podgotować. Pesso przygotować bezpośrednio przed podaniem wg przepisu podanego naopakowaniu. Gulasz podawać z Pesso i sezonowymi surówkami z warzyw.

Twoje notatki do przepisu

Polecane przepisy: pesso

Zobacz więcej

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń