Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 56
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 177
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 79
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 62
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 56
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 177
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 79
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 62
Składniki
Mięso pokroić w średniej wielkości kostkę, wrzucić do rondla na rozpuszczoną margarynę, chwilę podsmażyć na dużym ogniu, następnie z mniejszyć ogień i przykryć pokrywką i dusić 30 min.
Cebulę obrać, pokroić w półplasterki.Po upływie czasu duszenia samego mięsa, dodać cebulę i podlać ok 2 L wody. Dodać kostki mięsne i wszystkie przyprawy. Dusić do miękkości mięsa.
W między czasie obrać 2 główki czosnku, jedną pokroić w plasterki, a drógą przepuścić przez praskę do czosnku, dodać wraz z musztardą w połowie duszenia do gulaszu.
Gdy mięso już zmięknie, dodać umyte pieczarki (w całości). Poddusić całość, aż pieczarki nieco zmiękną i dodać mrożonke "warzywa na patelnie". Dodać rozpuszczone w zimnej ok. 0,5 L wodzie proszki z torebek Zagotować i dusić często mieszając, aż pieczarki i mrożonka będą miękie. Podawać z czym się lubi (ja preferuję ziemniaki). SMACZNEGO!