Do góry

Dania główne Przepis na:

Gulasz po chińsku

Dania główne

Autor: palooka

Przepisów i artykułów: 48 Ocena: 306

Dodano: 23.03.2011

Odsłon: 9742

Rodzince zachciało się gulaszu i mój dzisiejszy pomysł :). Nam smakował:

Składniki

> 6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. udziec z indyka pokroić w kostkę, posolić, dodać przyprawę do potraw chińskich, zioła prowansalskie, tymianek suszony. Wymieszać porządnie, można podlać troszkę wytrawnym winkiem jeśli mamy , nie koniecznie. ( ja podlałam odrobiną wina). Mięsko wkładamy do lodówki na 30 minut.

  2. Na patelni smażymy cebulę w piórka i czosnek, marchewkę pokrojoną w paseczki, dodajemy mięso i smażymy chwilkę, Następnie do gulaszu wlewamy szklankę bulionu i dusimy mięso. Wody można dolewać według uznania, zresztą w czasie duszenia woda wyparuje częściowo. Wrzucamy grzybki mun wcześniej namoczone i pokrojone. Następnie dodajemy paprykę czerwoną pokrojoną w paski, pod koniec gotowania gulaszu kiedy mięsko będzie miękkie dodajemy kukurydzę i odsączone kiełki fasoli mung.Wszystko doprawiamy solą, pieprzem, przyprawą chińską i sosem sojowym. Można zaklepać mąką gulasz. Gulasz podajemy z ryżem lub z pieczywem jak kto woli.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń