Do góry

Przekąski Przepis na:

Gulasz rybny z pieczarkami

Przekąski

Autor: smacznego

Przepisów i artykułów: 791 Ocena: 20670

Dodano: 01.04.2008

Odsłon: 4989

Pomysł na rybę.

Składniki

  • 0.5 kg ryb wg uznania (mogą być mieszane)
  • 2 marchewki
  • 30 dag. pieczarek
  • 0.5 kostki masła
  • 1 duża cebula
  • sól, pieprz
  • sok z 1 cytryny
  • 0.75 lt. wody
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • kilka gałązek kopru
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ryby oczyścić, pokroić w kostkę i skropić sokiem z cytryny. Cebulę pokroić w drobną kostkę, marchewki i pieczarki w plasterki. Warzywa przesmażyć na maśle, zalać wodą , doprawić i gotować do miękkości marchewki. Po tym czasie dodać rybę i gotować ok. 10 min. Z masła i mąki zrobić zasmażkę i zagęścić gulasz. Podawać z makaronem i gotowanymi warzywami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

ewulka55 19 listopada 2011 fantastyczny przepis i jak cudownie podany - wieli plus

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń