Do góry

Dania główne Przepis na:

GULASZ WARZYWNO-MIĘSNY

Dania główne

Autor: LIDECZKA

Przepisów i artykułów: 255 Ocena: 15433

Dodano: 01.02.2009

Odsłon: 4046

Bardzo łatwe i smaczne.

Składniki

  • łopatka lub szynka, 0,5 kg
  • marchew, groszek zielony, kukurydza, seler, pietruszka (lub mrożonka)
  • można dodać pieczarki lub inne grzyby
  • kostka cebulki smażonej Knorr, 1
  • klasyczna marynata do mięs - Prymat (lub ulubione przyprawy)
  • mąka, śmietanka (lub gotowa jasna zasmażka)
  • olej
5-6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Mięso pokroić w grubą kostkę.

  2. Obsypać marynatą, dodać kostkę cebulki, usmażyć na oleju na złoty kolor.

  3. Przełożyć do rondla, podlać wodą, dodać warzywa, dusić do miękkości.

  4. Zaciągnąć rozrobioną śmietanką z mąką lub gotową zasmażką.

  5. Podawać z dowolnym rodzajem kaszy, ryżem, makaronem lub kluseczkami. Świetnie pasuje do tego kiszony ogórek. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń