Do góry

Dania główne Przepis na:

gulasz warzywno-mięsny.

Dania główne

Autor: grzesiek61

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 3

Dodano: 03.10.2009

Odsłon: 1756

Wszystkim smakuje ;). Można stosować też jako sos.

Składniki

3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Warzywa(bez marchewki!) umyć i pokroić, włożyć do gotującej się wody, przyprawić, dodać dwie kostki rosołu, dusić pod przykryciem ok. 20 minut,

  2. Następnie mięso mielone rozdrobnić, wrzucić do garnka z resztą składników. Dodać bazylię, ziele prowansalskie.

  3. Dopiero teraz pokroić w plasterki marchewkę i wrzucić do gotujących się składników, dodać śmietanę.

  4. Rozrobić wodę z mąką w celu zagęszczenia gulaszu.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń