Do góry

Dania główne Przepis na:

GULASZ WĘGIERSKI

Dania główne

Autor: LIDECZKA

Przepisów i artykułów: 255 Ocena: 15444

Dodano: 03.06.2009

Odsłon: 20164

Prosty i bardzo smaczny.

Składniki

  • mięso wołowe, 0,8 kg
  • papryka duża, 1
  • Pomidory krojone, 1 puszka (lub 3 świeże)
  • cebula, 2
  • czosnek, 4 ząbki
  • majeranek, paryka ostra
  • czerwone wino wytrawne lub rosół, 1 szklanka
  • olej
  • sól, pieprz
5-6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Mięso pokroic w grubszą kostkę.

  2. Cebulę drobno posiekac. Czosnek rozgnieśc. Dodac do mięsa i wstawic do lodówki, najlepiej na noc.

  3. Mięso zezłocic na oleju, z obu stron. Dodac majeranek i parykę, podlac winem. Poddusic.

  4. Paprykę pokroic w paski dodac do mięsa wraz z pomidorami. Dusic do miękkości. Na koniec przyprawic solą i pieprzem. Podawac z ziemniaczkami, kaszą lub makaronem. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Maupeczka 16 lipca 2013 REWELACJA!!!!! dziękuję za ten przepis,po prostu fantastyczne mięso :)ja jeszcze pokrojone mięso wraz z wszelkimi przyprawami oraz startym czosnkiem,dałam na całą noc do lodówki....po prostu poezja :)...mój mąż jest zachwycony :).podałam to z kotletami z ziemniaków i małosolnym ogóreczkiem :).pozdrawiam.

12 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń