Do góry

Dania główne Przepis na:

Gulasz wieprzowy

Dania główne

Autor: smacznego

Przepisów i artykułów: 791 Ocena: 20675

Dodano: 13.02.2009

Odsłon: 12398

Bardzo dobry przepis na danie główne

Składniki

3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Mięso i cebulę pokrój w kostkę. Paprykę na małe kawałki, a seler w plasterki. Na oleju porcjami smaż mięso i cebulę, przekładaj do rondla. Ostatnią porcję mięsa oprósz mąką, zasmaż, zalej szklanką bulionu i całość przełóż do rondla. Dolej pozostały bulion i wino, dodaj musztardę i koncentrat. Zagotuj. Dosyp paprykę i seler, wymieszaj. Zmniejsz płomień. Gulasz dopraw solą,pieprzem cukrem, tymiankiem, papryką i muszkatem. Duś 30 minut. Następnie dodaj śmietanę, wymieszaj, podgrzewaj jeszcze 10 minut, ponownie dopraw. Ugotuj makaron. Gulasz podaj z makaronem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń