Do góry

Dania główne Przepis na:

Gulasz wolowy

Dania główne

Autor: Sugarspice

Przepisów i artykułów: 80 Ocena: 1172

Dodano: 12.01.2010

Odsłon: 18056

Prosty gulasz znakomity z ziemniakami, kasza gryczana, makaronem lub ryzem

Składniki

  • wolowina na gulasz, 500 gr
  • cebula, 2 duze
  • maka, 3 lyzki
  • bulion wolowy, 500 ml
  • sol
  • pieprz
  • Sos Worcestershire, do smaku
  • olej
1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Mieso kroimy na kawalki, doprawiamy sola i pieprzem, obtaczamy w mace i smazymy na oleju z kazdej strony

  2. Podsmazamy cebulke pokrojona w duze czastki, przekladamy do rondla razem z miesem, zalewamy bulionem i dusimy na malym ogniu ok 2 godziny az mieso bedzie mieciutkie. Mozna doprawiac wg wlasnego uznania.

  3. Podajemy jak w opisie z ziemniaczkami, kasza, makaronem lub ryzem jak rowniez buraczkami lub kiszonym ogorkiem. Smaczmego :)

Twoje notatki do przepisu

Kto głosował? Kto gotuje?

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

kasia-skrzynska-3 08 kwietnia ja lubię też taki przepis http://www.grypoodporni.pl/index.php/pl/aktualnosci/gulasz-z-piekla-rodem.html więcej warzyw, i ostrzejszy,żeby bardziej rozgrzewał

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Subman 02 marca 2010 Dzięki za Przepis, ja sobie to w jednym rondelku zrobiłem, najpierw podsmażyłem cebulę a na to potem mięso obtoczone ;D dobre jest ;D

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

irma 13 stycznia 2010 Proponuje mocno podsmażyć wołowe i dodać łyżkę miodu naturalnego. Zwiększa walory smakowe, a sos jest ciemno brązowy. Polecam.

3 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń