Do góry

Przekąski Przepis na:

Gulasz wołowy z kaszą gryczaną

Przekąski

Autor: smacznego

Przepisów i artykułów: 791 Ocena: 20665

Dodano: 31.03.2008

Odsłon: 18837

1 porcja zawiera 860 kcal

Składniki

  • 3 saszetki kaszy gryczanej
  • 1 torebka warzyw do gulaszu
  • 80 dag wołowiny na gulasz
  • 1 cebula
  • 1 łyżka mąki
  • 2 łyżki oleju
  • 1 łyżka słodkiej mielonej papryki
  • 2 listki laurowe
  • 2 ziarenka ziela angielskiego
  • 1/2 łyżeczki kminku
  • 1/2 łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • 3 szklanki bulionu
3-4 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Wołowinę opłucz, pokrój w kostkę, Cebulę obierz, również pokrój w kostkę. Na oleju zeszklij cebulę, przełóż do garnka. Na tym samym tłuszczu usmaż mięso. Oprósz papryką, mąką i gałką muszkatołową. Zasmaż. Podlej 1 szklanką bulionu, wymieszaj, zagotuj. Całość przelej do cebuli. Zalej resztą bulionu. Dodaj sos sojowy, ziele angielskie, laur i kminek. Duś pod przykryciem około 1 godzinę. Na 10 minut przed końcem dosyp warzywa z mrożonki. Kaszę ugotuj według przepisu na opakowaniu. Podaj jako dodatek do potrawy.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń