Do góry

Dania główne Przepis na:

Gulasz wołowy z marchewka

Dania główne

Autor: maryna2012

Przepisów i artykułów: 18 Ocena: 224

Dodano: 31.03.2009

Odsłon: 7751

Smaczne i łatwe danie lecz dlugo trzeba na nie czekac.

Składniki

  • mieso wołowe, 1/2 kg
  • ugotowana i obrana duza marchewka, 2 sztuki
  • cebula-duza, 1 sztuka
  • sos pieczeniowy ciemny, 2 paczki
  • maslo, 2 lyzka
  • olej, 3 lyzki
  • ziele angielskie, 3 kulki
  • lisc laurowy, 1 sztuka
  • sol, szczypta
  • pieprz, szczypta
5-6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Najpierw dokladnie myjemy mieso i osuszamy je recznikiem papierowym,a pozniej kroimy je w kostke sredniej wielkosci.

  2. W rondelku rozgrzewamy olej i maslo i gdy tluszcz jest juz goracy to podsmarzamy na nim mieso i dodajemy do niego lisc laurowy i ziele angielskie-w tym czasie kroimy cebule na sredniej grubosci kostke.

  3. Gdy mieso bedzie juz miekkie to kroimy marchewke w wieksza kostke i wrzucamy do miesa i gotujemy mieso razem z marchewka jeszcze przez 5 minut.

  4. Przez ten czas przygotowujemy ciemny sos pieczeniowy tak jak pisze na opakowaniu i wlewamy do rondelka i calosc dobrze mieszamy,az do zagotowania.

  5. Proponuje podawac gulasz z kasza gryczana lub jeczmienna i ogorkiem kiszonym lub buraczkami.SMACZNEGO...;)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń