Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli lubimy wytrawne dania, możemy go zrobić na winie. Ja tym razem poszłam w klasykę :)
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 75
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 205
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 261
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 425
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 75
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 205
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 261
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 425
Składniki
Mięso wołowe kroimy w dużą kostkę. Następnie obtaczamy w mące. Wrzucamy po kilka kawałków na rozgrzany smalec i podsmażamy na złoto, żeby zamknąć pory.
Obsmażone mięso przekładamy do garnka i zalewamy wodą.
Na tej samej patelni, na której podsmażaliśmy mięso wrzucamy pokrojone w piórka cebule i dodajemy do garnka z mięsem. Wrzucamy jeszcze 2 ząbki czosnku, 4 liście laurowe, 7 ziarenek ziela angielskiego i dusimy na wolnym ogniu, aż mięso będzie prawie miękkie.
Na patelnię, na której wcześniej smażyliśmy mięso i cebulę wrzucamy pokrojone na cząstki pieczarki. Dodajemy łyżkę masła, świeżo zmielony pieprz i podsmażamy na złoto. Przekładamy do garnka z mięsem. Następnie podsmażamy pokrojoną w paski paprykę i również dodajemy ją do garnka z mięsem.
Na koniec wrzucamy na patelnię łyżkę smalcu i słodką paprykę. Podsmażamy, aż papryka nabierze ciemnego koloru i dodajemy do mięsa. Całość dusimy, aż mięso będzie miękkie. Przyprawiamy solą i pieprzem.
Gulasz podajemy z kaszą, chlebem lub ziemniakami. Smacznego :)