Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 100
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 19
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 100
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 19
Składniki
W garnku rozgrzałem masło i oliwę ,dodałem pokrojone w talarki marchewki ,pora ,seler (w kostkę) podsmażyłem. Mięso pokroiłem w dużą kostkę wrzuciłem do garnka i smażyłem dalej. Cebule i czosnek pokroiłem w talarki ,dodałem do mięsa razem z selerem naciowym (plasterki) i pieczarkami pokrojonymi na ćwiartki,smażyłem do zeszklenia cebuli. Następnie całość zalałem bulionem wołowym ,dodałem przyprawy (po łyżce majeranku i czubrycy) ,groszek ,oprószyłem solą i pieprzem. Dusiłem pod przykryciem do miękkości mięsa i warzyw. Śmietanę i mąkę wymieszałem razem z odrobiną sosu i dodałem do całości. Zagotowałem ,doprawiłem do smaku solą i pieprzem.