Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 91
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 73
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 104
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 91
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 73
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 104
Składniki
Cebulę pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać olej , przełożyć cebulę i zeszklić. Boczniaki opłukać , osuszyć i pokroić w paski. Dodać do cebuli , wymieszać i razem podsmażyć. Następnie przełożyć do garnka. Cukinię pokroić w półplasterki / w skórce/. Czerwoną paprykę oczyścić , pokroić w paski. Na patelnię wlać olej , rozgrzać i przełożyć cukinię z papryką. Do garnka wlać bulion. Dodać liść laurowy i ziele angielskie.Razem wymieszać i gotować pod przykryciem na małym ogniu przez ok. 20 min. Czosnek obrać , zmiażdżyć i razem z przecierem pomidorowym dodać do gulaszu. Całość wymieszać i zagotować. Zdjąć z ognia , dodać sok z cytryny , kilka kropel sosu sojowego , natkę pietruszki , szczyptę majeranku , tymianku , bazylii. Przyprawić solą i pieprzem.