Do góry

Dania główne Przepis na:

gulasz z drobiowych zoladkow i pieczarek

Dania główne

Autor: anetaa26

Przepisów i artykułów: 165 Ocena: 1756

Dodano: 17.04.2012

Odsłon: 6888

pyszne :) przepraszam za jakosc zdjecia, robione telefonem :)

Składniki

  • zoladki drobiowe, 300 g
  • pieczarki, 150g
  • marchew, 1 mala
  • pietruszka, pol mniejszej
  • bulion drobiowy klarowny, ok pol litra
  • sol, pieprz, lisc laurowy, wg uznania
  • Natka pietruszki, wg uznania
  • maka, 2 plaskie lyzeczki
  • cebula, 1 mala
1-2 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Zoladki oczyscic, pokroic na mniejsze kawalki. marchew i pietruszke w kostke. wszystko wlozyc do garnka, zalac bulionem dodac przyprawy i gotowac. kiedy zoladki beda polmiekkie, dodac pieczarki pokrojone w polplastry i posiekana cebule, gotowac do miekkosci. ugotowany gulasz zagescic maka, dodac natke pietruszki. ja podalam z brazowym ryzem.

Twoje notatki do przepisu

Kto głosował? Kto gotuje?

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Maudie 17 kwietnia 2012 Pycha!Robię taki gulasz ale bez pieczarek.Muszę spróbować z nimi:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń