Do góry

Dania główne Przepis na:

Gulasz z kaczki

Dania główne

Autor: amidalla

Przepisów i artykułów: 209 Ocena: 1972

Dodano: 10.06.2012

Odsłon: 4122

Lubię gulasze, wszelkiego rodzaju. Z kaczki to było coś innego, eksperyment i udany:) Koniecznie z makaronem i buraczkami:)

Składniki

  • mięso z kaczki, może być z udek lub sama pierś
  • cebula
  • sól, pieprz, papryka ostra
  • olej, majeranek
> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Mięso z kaczki kroimy w drobne kawałki, doprawiamy wg uznania i smażymy aż stanie się rumiane. Potem dodajemy cebulkę i smażymy jeszcze chwilę, Pilnujemy, żeby się nie przypaliło. Zalewamy wodą, lub bulionem.

  2. Na małym ogniu gotujemy aż do zmięknięcia mięsa. Majerankiem doprawiamy pod koniec smażenia. Zagęszczamy mąką, ewentualnie śmietanką.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Maudie 10 czerwca 2012 Muszę spróbować bo jestem pewna ,że ten gulasz jest pyszny.Dodatkowo makaronik,buraczki....to co lubię:)

14 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń