Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 804
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1099
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 137
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 172
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 108
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1036
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 804
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1099
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 137
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 172
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 108
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1036
Składniki
Do sporego garnka wlać łyżkę oliwy i smażyć rozdrabniając grudki mięsa, stopniowo dodawać warzywa: pokrojoną w kostkę cebulę, paseczki surowej papryki, marchewki oraz przekrojone na ćwiartki małe pieczarki. Duże ziemniaki pokroić w pocięte w półksiężyce. Wycisnąć ząbek czosnku. Wszystkie warzywa podsmażyć przez 5 minut mieszając. Dodać puszkę krojonych pomidorów. Przyprawić wszystko 1 łyżeczką majeranku, 3 łyżeczkami słodkiej papryki, szczyptą kminku, 3 listkami laurowymi, 6-7 ziarnami czarnego pieprzu, 1/3 łyżeczki ostrej papryki solą i pieprzem do smaku. Garnek uzupełnić wodą do poziomu warzyw. Gotować 35 minut. Następnie dodać cały przecier oraz odcedzone i przepłukane wodą fasolki. Gotować jeszcze 30 minut.