Do góry

Przekąski Przepis na:

Gwiazdki z pastą z łososia

Przepis dnia 2009-01-10
Przekąski

Autor: smacznego

Przepisów i artykułów: 791 Ocena: 20661

Dodano: 14.04.2008

Odsłon: 4927

Pomysł na przystawkę.

Składniki

  • 8 kromeki białego pieczywa tostowego
  • 20 dag wędzonego łososia
  • 1/3 pęczka szczypiorku
  • 20 dag twarożku o kremowej konsystencji
  • sok z cytryny
  • sól
  • pieprz
  • łyżka gęstej kwaśnej śmietany
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Łososia oddzielić od skóry, wyjąć ewentualne ości, mięso rozdrobnić. Dodać do twarożku. Dołożyć śmietanę oraz kilka kropelek soku z cytryny i pieprz i sól do smaku. Całość zmiksować na gładką masę. Wymieszać z posiekanym szczypiorkiem. Pastą smarować tosty. Foremką do ciastek powycinać gwiazdki. Można udekorować koperkiem lub cząstką pomidora.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

adrijah 21 marca 2009 zrobiłam - pasta wyszła strasznie słona i łosoś był słabo wyczuwalny, więc zmieniłam proporcje i dodałam więcej łososia niż twarożku

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń