Do góry

Dania główne Przepis na:

Gyros szaszłyk

Dania główne

Autor: biurwa

Przepisów i artykułów: 144 Ocena: 2379

Dodano: 02.12.2009

Odsłon: 13061

smaczne, łatwe, pikantne

Składniki

  • pierś z kurczaka, 2 szt.
  • papryka duża, 1 szt.
  • pomidor, 2 szt.
  • Boczek wędzony, 4 plasterki
  • cebula, 1 szt.
  • olej, 4 łyżki
  • przyprawa GYROS, 2 łyżeczki
  • CZOSNEK GRANULOWANY, szczypta
  • szpikulce do grila
1-2 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Marynata: olej, przyprawa do gros i czosnek granulowany. Mięso myjemy kroimy w kawałki i mieszamy z marynatą i najlepiej zostawiamy na noc w lodówce.

  2. Cebule, paprykę, pomidor i boczek kroimy w dużą kostkę. Nabijamy kolejno na szpikulce paprykę, boczek cebule, mięso pomidor itd. Całość smarujemy resztą marynaty i pieczemy na grillu lub w piekarniku na złoty kolor jakieś 20 – 30 minut.

  3. Podajemy z ryżem i sałatką meksykańską :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń